VFN otevře nový obchod se zdravotnickými pomůckami

Berle, hole, vozíky, chodítka, ale i ortézy, pomůcky do vany, infuzní sety, příslušenství ke kanylám, obvazy či nástavce na toalety. To vše nabídne klientům na podzim zbrusu nová bezbariérová prodejna VFN se zdravotnickými pomůckami ve Faustově domě. Nebude chybět špičkový konzultační servis, možnost diskrétního vyzkoušení řady pomůcek v kabinkách nebo zásilková služba.

„Vzhledem k rozšiřujícímu se zájmu o zdravotnické pomůcky i jejich rozrůstajícímu se množství, byly naše lékárny již na kapacitní hranici tento sortiment v celé šíři vést, umožnit jeho plnohodnotné a důstojné odzkoušení a zajistit odpovídající konzultační servis. Rozhodli jsme se proto využít prostory ve Faustově domě a vybudovat novou prodejnu. S ostrým provozem počítáme od září nebo října letošního roku a otevřeno budeme mít ve všední dny od 8 do 16 hodin. Podle potřeb VFN a vytížení můžeme následně otevírací dobu upravit,“ uvedl vedoucí lékárník nemocniční lékárny VFN PharmDr. Michal Janů, Ph.D., MHA s tím, že hlavním úkolem nové výdejny zdravotnických potřeb bude zabezpečit široké portfolio výrobků, fundované poradenství i možnost diskrétního vyzkoušení pomůcek ve dvou prostorných kabinkách převážně pacientům naší nemocnice. „Velkým bonusem, který připravujeme, bude zásilková služba, kterou jistě ocení spotřebitelé objemnějších a obtížně přepravitelných zdravotních pomůcek,“ doplnil Michal Janů.

Sortiment prodejny bude opravdu široký. K dispozici bude obvazový materiál, jehly, injekční stříkačky, prostředky pro hojení ran, inkontinenční pomůcky, sběrné sáčky, stomické pomůcky a veškeré příslušenství, ortézy, bandáže, sádry, francouzské berle, podpažní berle, protetické pomůcky, korzety, chodítka, hole, sedačky na vanu, nástavce na WC, vozíky, rehabilitační pomůcky, vložky do bot, podpatěnky, korekční pomůcky, tonometry, glukometry, fonendoskopy, skalpely, pinzety. Obchod nabídne i kompresní terapii, tracheostomické kanyly, inhalátory, odsávačky, nádechoměry a výdechoměry, pomůcky při radioterapii, oxymetry, rukavice, empíry, infuzní sety, prostředky pro zubní péči či oční přípravky. „Než nemocnice přejde na e-poukazy, rádi telefonicky poradíme předepisujícím lékařům s méně častým sortimentem. Běžný sortiment lze předepisovat bez konzultace. Pokud bude lékař pro pacienta požadovat zaslání pomůcky domů, bude potřeba poukaz předat do prodejny například vnitřní poštou, pochůzkářem, prostřednictvím nejbližší výdejny naší lékárny apod. Po elektronizaci počítáme s automatickou volbou pro požadavek zaslání pomůcky pacientovi domů přímo při jejím předepsání,“ informoval PharmDr. Michal Janů, Ph.D., MHA.

Nový prodejna nabídne pacientům VFN i veřejnosti podstatně vyšší komfort i široké spektrum výrobků. Lékařům poskytne pohodlné a rychlé zajištění potřebných pomůcek pro jejich pacienty a všem zákazníkům usnadní přístup k plnohodnotné, prostorné a dobře zásobené prodejně zdravotnických potřeb s diskrétním zázemím.